سختی گیر رزینی با بدنه فایبرگلاس که به آن اصطلاحاً سختی گیر فایبرگلس نیز می گویند وظیفه حذف یونهای سخت آب را بر عهده دارد. فایبرگلاس امروزه به عنوان بدنه سختی گیرهای رزینی کاربرد فروانی پیدا نموده است. دلیل اصلی کاربرد وسیع فایبرگلاس در صنعت تصفیه آب مزایای بی شمار این تجهیز نسبت به انواع فلز است. سختی گیر فایبرگلاس رسوب کمتری میگیرد و به هیچ وجه دچار زنگ زدگی نمیشود. در بسیاری از موارد بعد از مدت مشخص سختی گیرهای رزینی فلزی قالباً دچار خوردگی و زنگ زدگی میشوند.
سختی گیر فایبرگلاس چیست؟
سختی گیر رزینی فایبرگلاس یا همان دستگاه رسوب گیر فایبرگلاس که به آن نرم کننده آب نیز گفته می شود سیستمی است برای حذف برخی ناخالصی ها و املاح موجود درآب. سختی گیر رزینی فایبرگلاس به دلیل داشتن ساختار متریال کامپوزیتی مقاومت بالایی در برابر سختی و نمک دارد. این نوع از دستگاه های رسوب گیر فایبرگلاس با شیرهای تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک قابل عرضه می باشد. این سیستم دارای محدودیت فشار کاری می باشد و شما در هنگام سفارش و خرید حتماً به این پارامترها دقت نمایید.
فایبرگلاس چگونه متریالی است؟
فایبرگلاس در واقع فیبر فشرده شیشه با الیاف پلیمری بوده که مقاومت شیمیایی و دمایی بالا دارد. فایبرگلاس بکار رفته در بدنه سختی گیرهای رزینی به عبارتی دیگر نوعی کامپوزیت (ترکیب) است. الیاف های سوزنی و حصیری به همراه رزین مواد اصلی تشکیل دهنده این نوع کامپوزیت است. اروزیل، اسید 60 A ، کبالت و تیتان و ژلکت سایر اجزای تشکیل دهنده این جنس قلمداد می شود.
مزایای سختی گیر رزینی فایبرگلاس
- تحمل دمایی بالا تا 90 درجه سانتیگراد به صورت دائم
- تحمل بسیار بالا در برابر اسیدشویی و املاح اسیدی آب ( مقاومت شیمیایی بالا)
- تولید به صورت اتوماسیون و کاهش زمان تولید نسبت به فلزی
- آب بند بسیار مناسب در قیاس با فولادی
- وزن کمتر و قابلیت جابجایی آسان
- ضد نور خورشید (آنتی یووی)
- اتصال شیر به صورت رزوه ای و تعویض راحت
- سرویس و نگهداری بسیاری آسان
- اشغال فضای کمتر نسبت انواع مخازن فولادی
ساخت سختی گیرهای رزینی FRP
در ساخت و تولید دستگاه های سختی گیر رزینی متریال به کار رفته بسیار مهم است نوع متریال به کار رفته ارتباط خیلی مستقیم با طول عمر و ماندگاری دستگاه خواهد داشت. سختی گیر فایبرگلاس تولید شده از ورق های فایبر گلاس ترکیبی از الیاف شیشه اپوکسی و ونیل استر هستند. این ورق ها بر روی لایه ای مقاوم از مواد پلی اتیلن قرار می گیرند که این کار باعث می شود بدنه مقاوم در برابر ضربه خوردگی ایجاد کند. روش تولید بدنه فایبر در سختی گیر آب دوار چرخشی با الیاف های سوزنی نواری است. اینگونه مخازن امروزه به صورت وارداتی به کشور ایران ارائه می گردد.
عملکرد شیرهای سختی گیر رزینی فایبرگلاس
در دستگاههای سختی گیر رزینی فایبرگلاس شیر های استفاده شده می تواند به صورت دستی و یا اتوماتیک انتخاب گردد که در ادامه مختصر توضیحی در مورد کارکرد آن ها ارائه میدهیم.
- شیر سختی گیر رزینی فایبرگلاس دستی
در تمامی سیستم های سختی گیر رزینی فایبرگلاس حتمی است که به صورت دوره ای رزین های داخل مخزن شسته شود و شستشوی معکوس ( بک واش ) صورت گیرد تا از رسوب مواد معدنی سخت در میان رزین ها جلوگیری شود. در این نوع از دستگاه های سختی گیر رزینی با شیر دستی عملیات به صورت دستی توسط اپراتور انجام می گیرد. شیرهای دستی در مدل های مختلف در سایز های 4/3 اینچ، 1 اینچ، 2 اینچ قابل ارائه می باشد.
اطلاعات بیشتر: سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک
- شیر سختی گیر رزینی فایبرگلاس اتوماتیک
در این نوع سیستم عمل شستشوی رزین ها به صورت خودکار توسط شیر اتوماتیک انجام می شود با توجه به برنامه ریزی که به سیستم داده شده توسط کیت های تشخیص به شیر تمام اتوماتیک فرمان بک واش و احیای رزین داده میشود عملکرد سختگیری های اتوماتیک بر مبنای میزان جریان و یا از طریق تنظیم زمان می باشد.
در شیر های اتوماتیک زمان تعیین شده برای بک واش به دست خود شما است و باید به این نکته توجه کرد که اگر مدت زمان آن خیلی طولانی شود باعث کم شدن عمر مفید رزین ها خواهد شد. شیرهای اتوماتیک در مدل های مختلف در سایز های 4/3 اینچ، 1 اینچ، 2 اینچ ساخته و فرآیند سختی گیری را مدیریت میکند.
اطلاعات بیشتر: سختی گیر اتوماتیک
کاهش سختی آب توسط سختی گیر رزینی فایبرگلس
کاهش سختی آب به این صورت انجام می شود که اول باید میزان سختی آب معین شود با توجه به نوع املاح و عناصر موجود در آب این درجه سختی متفاوت می باشد. اگر آب مصرفی حاوی نمک معدنی مانند کلسیم، روی، آهن، منیزیم باشد به آن آب سخت گفته می شود.
از این رو باید دستگاهی برای حذف این سختی در نظر گرفت که مناسب ترین آن دستگاه تصفیه آب سختی گیر رزینی فایبرگلاس است. سختی گیر رزینی یا در اصطلاح رسوب زدا دستگاهی است که وظیفه کاهش سختی آب را بر عهده دارد. با استفاده از این دستگاه آبی نرم در اختیار دارید.
اجزای تشکیل دهنده سختی گیر رزینی فایبرگلاس
- مخزن اصلی از متریال فایبرگلاس
- شیر دستگاه که از دو نوع شیرهای FRP دستی و شیرهای FRP اتوماتیک
- مخزن نمک از جنس پلیاتیلن می باشد
- رزین تبادل یونی که اصلیترین جزء این سیستم می باشد عمل جداسازی یون ها از آب توسط رزین صورت می گیرد رزین ها در انواع مختلف کاتیونی (پرولایت، هیدرولایت)، آنیونیA400 و میکس بد موجود می باشد
- نازل های پخش کننده و جمع کننده آب
قیمت سختی گیر رزینی فایبرگلاس
تعیین قیمت سختی گیر رزینی فایبرگلاس نیاز به در نظر گرفتن آیتم های مختلفی دارد که باید آنها را در زمان خرید در نظر بگیرید اولین فاکتور حجم مورد نیاز است همچنین تعداد دفعاتی که در روز سیستم بکواش می گردد. جنس بدنه نوع شیر استفاده شده اتوماتیک یا غیر اتوماتیک بودن. نوع رزین مورد استفاده در درون سیستم تصفیه آب این موارد تمامی در قیمت نهایی تاثیر خواهد داشت.
مطالب مشابه در سایت مخزن سازه